Add meg a nevét és az e-mail címét annak, akivel meg szeretnéd osztani a cikket:

Ételallergia keseríti meg az életed?

26január
2015

Ételallergia keseríti meg az életed?

Ne bánkódj, nálunk glutén- és laktózmentes finomságokat is találsz! Célunk, hogy akár önszántadból, akár "muszájból" is van szükség valamilyen diéta betartására, ránk akkor is számíthass.

Lisztérzékenység, vagy gluténmentesség, esetleg laktózérzékenység: amíg az ember személyesen nem érintett a témában, addig csak legyint rá, elmegy a kérdés mellett. Viszont az elmúlt pár tíz évben egyre nagyobb számban alakulnak ki az effajta betegségek akár úgyis, hogy felnőtteknél, szinte egyik napról a másikra jelentkeznek a tünetek. Hosszas kivizsgálások és végül egy glutén- vagy laktózmentes diéta következik – egész életre -, hiszen ezek a betegség nem gyógyíthatók, viszont a tüneteik gondos odafigyeléssel azonnal kezelhetők.  

A KitchenBoxnál úgy gondoltuk, hogy finomságainkat nem csak a makkegészséges, ételérzékenységtől mentes közönségnek, hanem bizony a liszt- és tejcukor-érzékenyeknek, azaz a glutén- és laktózmentes diétán élőknek is meg kell kóstolniuk. Éppen ezért minden héten azon is igyekszünk, hogy a finomságok között a különböző diétát követők is megtalálják kedvenc fogásaikat, megismerjék a séfjeink alkotta ízvilágot is.  

Azért, hogy ne kelljen hosszasan időt tölteni a glutén- és laktózérzékenyeknek az ételek összetevőinek átbogarászásával, minden ételünknél külön-külön feltüntetjük az ajánlásban azt is, ha ez bátran fogyasztható mindenki számára. Az ételek mellett kis ikonokat találsz, melyek segítenek abban, hogy a számodra legmegfelelőbb finomságot tudd kiválasztani.         

Ha érintett vagy e témában, biztosan te is találkoztál már azzal, tán fel is bosszantott a dolog, hogy a diétás ételek bizony kétszeres, s van, hogy háromszoros szorzóval bírnak áraikat illetően a “normális” menühöz képest. Nos, nálunk ettől sem kell tartanod, hiszen semmiféle megkülönböztetés nincs.

Itt az ideje, hogy a diétád végre örömöt és ne csak bosszúságot jelentsen! Hagyd, hogy elkényeztessünk, bevásároljunk helyetted, neked csak a főzés élménye maradjon és, hogy egy gazdagodj egy új, ízletes étel receptjével.  

Főzésre fel! :)

    

Címkék: gluténmentes, laktózmentes, diéta

 
   

Cikkek, amik még érdekelhetnek

10szeptember
2015

Hízik a magyar

Ez nem a legújabb egész estés nemzeti filmalkotás címe, hanem egy nemrégiben publikált kutatás eredménye. A statisztikák szerint a magyarok közel kétharmada (65%) küzd súlyproblémával, ráadásul ez a szám évről-évre emelkedik.
Részletek
04augusztus
2015

5+1 gondolat, miért kényelmes a KitchenBox-szal a főzés

Ahány ember, annyi féle gondolat és érzés a főzéssel kapcsolatban. Egyesek imádnak a konyhában alkotni, míg mások éppen csak barátkoznak a főzés gondolatával. Legutóbbi felmérésünkből viszont az derült ki, hogy éppen 5+1 dologról eléggé egyöntetűen nyilatkoztatok, megerősítve ezzel alapgondolatunkat. Mik is ezek?
Részletek
09június
2015

Művészetek völgyére a KitchenBox-szal

Legújabb együttműködésünknek köszönhetően ezúttal a 2015-ös Művészetek Völgye belépőjével szeretnénk megajándékozni legszerencsésebb vásárlóinkat, akik a fesztivál első napjára páros, ingyenes belépőjegyet kapnak rendeléseik mellé.
Részletek

Newsletter subscribe

Hello Expats! Welcome to Budapest! Enjoy the city and also our unique service.

We deliver delicious and healthy ready to cook meals with all the pre-measured ingredients and easy to follow recipe cards to your doorstep twice weekly.

Sign-up now! We will start soon in English. OR if you wish to give us a try, ask your Hungarian friend to help you out on our Hungarian website.

Cancel

Változás a szállítási napban az augusztus 20-ai ünnep miatt!

Annak érdekében, hogy a tőlünk megszokott minőséget garantálni tudjuk, augusztus 21-én (péntek) szállításunkat szüneteltetjük. Az augusztus 20-i ünnep után az első szállítási nap 2015.08.25. (kedd).

Értem