Add meg a nevét és az e-mail címét annak, akivel meg szeretnéd osztani a cikket:

Ételallergia keseríti meg az életed?

26január
2015

Ételallergia keseríti meg az életed?

Ne bánkódj, nálunk glutén- és laktózmentes finomságokat is találsz! Célunk, hogy akár önszántadból, akár "muszájból" is van szükség valamilyen diéta betartására, ránk akkor is számíthass.

Lisztérzékenység, vagy gluténmentesség, esetleg laktózérzékenység: amíg az ember személyesen nem érintett a témában, addig csak legyint rá, elmegy a kérdés mellett. Viszont az elmúlt pár tíz évben egyre nagyobb számban alakulnak ki az effajta betegségek akár úgyis, hogy felnőtteknél, szinte egyik napról a másikra jelentkeznek a tünetek. Hosszas kivizsgálások és végül egy glutén- vagy laktózmentes diéta következik – egész életre -, hiszen ezek a betegség nem gyógyíthatók, viszont a tüneteik gondos odafigyeléssel azonnal kezelhetők.  

A KitchenBoxnál úgy gondoltuk, hogy finomságainkat nem csak a makkegészséges, ételérzékenységtől mentes közönségnek, hanem bizony a liszt- és tejcukor-érzékenyeknek, azaz a glutén- és laktózmentes diétán élőknek is meg kell kóstolniuk. Éppen ezért minden héten azon is igyekszünk, hogy a finomságok között a különböző diétát követők is megtalálják kedvenc fogásaikat, megismerjék a séfjeink alkotta ízvilágot is.  

Azért, hogy ne kelljen hosszasan időt tölteni a glutén- és laktózérzékenyeknek az ételek összetevőinek átbogarászásával, minden ételünknél külön-külön feltüntetjük az ajánlásban azt is, ha ez bátran fogyasztható mindenki számára. Az ételek mellett kis ikonokat találsz, melyek segítenek abban, hogy a számodra legmegfelelőbb finomságot tudd kiválasztani.         

Ha érintett vagy e témában, biztosan te is találkoztál már azzal, tán fel is bosszantott a dolog, hogy a diétás ételek bizony kétszeres, s van, hogy háromszoros szorzóval bírnak áraikat illetően a “normális” menühöz képest. Nos, nálunk ettől sem kell tartanod, hiszen semmiféle megkülönböztetés nincs.

Itt az ideje, hogy a diétád végre örömöt és ne csak bosszúságot jelentsen! Hagyd, hogy elkényeztessünk, bevásároljunk helyetted, neked csak a főzés élménye maradjon és, hogy egy gazdagodj egy új, ízletes étel receptjével.  

Főzésre fel! :)

    

Címkék: gluténmentes, laktózmentes, diéta

 
   

Cikkek, amik még érdekelhetnek

05február
2018

Hőspogácsa, mert ma én főztem.

Cukkinis hőspogácsa aszalt paradicsomos kölessel. Tardos János élménybeszámolója
Részletek
27november
2017

Bízd az idei karácsonyt a KitchenBoxra!

Karácsony, szeretet, család, barátok, jó bulik. És rengeteg vásárlás, főzés. De, hogyan mininalizáljuk a stresszt?
Részletek
20november
2017

4 hetes egészség program Virágh Barbarával!

Az egészséges életmód nem szezonfüggő. A KitchenBox - DietBox segít, hogy jól érezd magad a bőrödben.
Részletek

Newsletter subscribe

Hello Expats! Welcome to Budapest! Enjoy the city and also our unique service.

We deliver delicious and healthy ready to cook meals with all the pre-measured ingredients and easy to follow recipe cards to your doorstep twice weekly.

Sign-up now! We will start soon in English. OR if you wish to give us a try, ask your Hungarian friend to help you out on our Hungarian website.

Cancel

Változás a szállítási napban az augusztus 20-ai ünnep miatt!

Annak érdekében, hogy a tőlünk megszokott minőséget garantálni tudjuk, augusztus 21-én (péntek) szállításunkat szüneteltetjük. Az augusztus 20-i ünnep után az első szállítási nap 2015.08.25. (kedd).

Értem