Add meg a nevét és az e-mail címét annak, akivel meg szeretnéd osztani a cikket:

Hízik a magyar

10szeptember
2015

Hízik a magyar

Ez nem a legújabb egész estés nemzeti filmalkotás címe, hanem egy nemrégiben publikált kutatás eredménye. A statisztikák szerint a magyarok közel kétharmada (65%) küzd súlyproblémával, ráadásul ez a szám évről-évre emelkedik.

Mi lehet az oka ennek az országos méretű súlygyarapodásnak?  Unalomig ismert válaszok persze könnyen megfogalmazhatóak. Mozgásszegény életmód, egészségtelen ételek fogyasztása, rendszertelenül, kapkodva, gyorséttermekben vagy utcai árusoknál magunkba tömött, minőségileg gyakran megkérdőjelezhető táplálék. Sajnos az általános hazai gasztrokultúra még gyerekcipőben jár. Sokan választják az egyszerűbb, kényelmesebbnek tűnő utat egy szendvics vagy egy gyors éttermi menüt formájában.

Ugyanakkor az is látható, hogy egyre kevesebben főznek otthon. Sokan időpocsékolásnak, macerának tartják, hiszen az alapanyagok beszerzésétől az elmosogatásig hosszú az út. Nehéz igazán jó beszerzési forrásokat találni, különösen, ha szeretnénk elszakadni a „húsleves-rántott hús-sültkrumli” szentháromságától. Piacokon pár helyen beszerezhetőek a jó minőségű, hazai termelőktől származó zöldségek és gyümölcsök. De melyek ezek a helyek? Sok szupermarket kínál minőségi húsokat és egyéb jó minőségűnek mondott alapanyagokat. De vajon tényleg minőségről beszélünk? Ha mindezekről megbizonyosodtunk és valóban a legjobbat a legjobb helyről vesszük, még akkor is mindezért el kell menni, sorba kell állni, hazavinni, megtisztítani, előkészíteni…

Aztán receptet kell keresni és folyamatosan azon aggódni, hogy elég vékonyra vágtuk-e, elég lesz-e a só, vagy most akkor pontosan mennyi korianderre lesz szükségünk. És mi legyen a maradékkal? ! Akkor már egyszerűbb megrendelni egy pizzát.

Ez természetesen nem igaz. A KitchenBox pont ezeket a terheket veszi le a vállunkról, ráadásul lépésről-lépésre segít az ételek elkészítésében is. Mindenből pont olyat és pont annyit kapunk, amilyenre és amennyire szükségünk van. Nincs felesleg, nincs maradék, ellenőrizhetően friss alapanyagokból, egészséges ételeket készíthetünk, nekünk csak a főzés öröme marad.

Mert főzni jó.  

Címkék: diéta, kitchenbox, fogyás, diétás ételek

 
   

Cikkek, amik még érdekelhetnek

04augusztus
2015

5+1 gondolat, miért kényelmes a KitchenBox-szal a főzés

Ahány ember, annyi féle gondolat és érzés a főzéssel kapcsolatban. Egyesek imádnak a konyhában alkotni, míg mások éppen csak barátkoznak a főzés gondolatával. Legutóbbi felmérésünkből viszont az derült ki, hogy éppen 5+1 dologról eléggé egyöntetűen nyilatkoztatok, megerősítve ezzel alapgondolatunkat. Mik is ezek?
Részletek
09június
2015

Művészetek völgyére a KitchenBox-szal

Legújabb együttműködésünknek köszönhetően ezúttal a 2015-ös Művészetek Völgye belépőjével szeretnénk megajándékozni legszerencsésebb vásárlóinkat, akik a fesztivál első napjára páros, ingyenes belépőjegyet kapnak rendeléseik mellé.
Részletek
20május
2015

Közkívánatra újra burger a KitchenBox menüjében

A burger menő, fancy, imádni való és egy pár éve aranykorát éli; mindenki készíti, kóstolja, véleményezi és a legfőbb: keresi a számára tökéleteset, a legfinomabb összeállítást.
Részletek

Newsletter subscribe

Hello Expats! Welcome to Budapest! Enjoy the city and also our unique service.

We deliver delicious and healthy ready to cook meals with all the pre-measured ingredients and easy to follow recipe cards to your doorstep twice weekly.

Sign-up now! We will start soon in English. OR if you wish to give us a try, ask your Hungarian friend to help you out on our Hungarian website.

Cancel

Változás a szállítási napban az augusztus 20-ai ünnep miatt!

Annak érdekében, hogy a tőlünk megszokott minőséget garantálni tudjuk, augusztus 21-én (péntek) szállításunkat szüneteltetjük. Az augusztus 20-i ünnep után az első szállítási nap 2015.08.25. (kedd).

Értem