Add meg a nevét és az e-mail címét annak, akivel meg szeretnéd osztani a cikket:

Mi legyen a vacsora?

20november
2014

Mi legyen a vacsora?

hmmm izgalmas kérdés igaz?

Nézzük meg mi ilyenkor általában a folyamat. Mondjuk ne az legyen, ami 2 napja volt és ne az, amit mindig főzünk, csak hogy gyorsan túl legyünk rajta. Következő kézenfekvő ötlet... keressünk valamit a neten. Rendben, örülünk is az ötletnek, úgy érezzük, mintha valami kis fény pislákolna az alagút végén.. … egyik receptet nézzük a másik után, izgatottak vagyunk, de valahogy egyik sem jó. Vagy azért, mert van olyan hozzávaló, amiről azt sem tudjuk eszik- e vagy isszák (ennyire talán nem szeretnénk nagyot alkotni), vagy azért, mert bonyolultnak tűnik. Még azon is elgondolkozunk, hogy ez tényleg egy recept elkészítésének folyamata, vagy egy szakácskönyv vázlata? Idő, idő idő. De most! Megvan a tutit. De nem, ez sem jó, hol vesszük meg hozzá a tört, (nem őrölt,nagyon fontos) chili paprikát? Persze, ha elég kitartóak vagyunk megtaláljuk az elképzeléseink szerint ideális vacsora receptjét. Nincs nehezen beszerezhető alapanyag, 2 soros leírás 3 lépésben. Ez az!!! NEKÜNK VAN KITALÁLVA. Munka idő vége 16-18 óra közötti intervallum. Ki is gondoltuk, hogy az a szupermarket pont útba is esik. Nagyszerű. Gyorsan bedobálom ami kell, aztán go home.

Indulás után 1 óra, azon töprengünk vajon mivel érdemeltük azt ki, hogy már megint egy újabb útfelújítás, araszolás, dugó. Nem baj, elég lelkesek vagyunk, hogy egy szupergyors, új ételt készíthetünk és akár Budapest összes létező útját is elbonthatják alólunk, mi akkor is megvesszük, ami kell.

Indulást követő 2. óra. Minden a kosarunkban, lehet, hogy a paradicsom kicsit, mondjuk úgy nem friss, de mondhatjuk úgy is, hogy elég ránézni és benyomódik. De büszkék vagyunk, mert sikerült azt a 2 db-ot megtalálnunk, ami egy szivacsnál pont eggyel keményebb, és ezt röpke fél óra alatt kiviteleztük, de nem baj. A lényeg, hogy megvan, úgyis csak belefőzzük. És különben sincs az a pénz, amiért elmennénk egy másik boltba.

Indulást követő 3. óra.. Végre haza értünk, kicsit elbizonytalanodunk, hogy miért is nem egy étterembe mentünk vacsorázni, pedig hívtak a barátok, ráadásul abba az étteremben, ahol mindig kifogástalanok az ételek, és szinte sose tudjuk, hogy mit válasszunk az étlapról. Na, de kezdjünk el főzni, elvégre vacsorát szeretnénk nem reggelit és a párunk is hamarosan hazaér.  Főz. Főz. Főz. Annak, hogy hány óra, már rég nincs jelentősége, csak legyünk kész.

Hurrá! Kész a vacsi, asztalhoz ülünk, nyugtázzuk, hogy 15 perc múlva hűlt helye maradt a 4-5 órás kis tortúránk eredményének, de ez már csak ilyen, viszont a küldetés teljesítve.

Ugye, hogy sok helyen, amíg ezt olvastad, még ha nem is minden részében, de magadra és a gondolataidra ismertél. Vagy talán már el sem indulsz, mivel már jól tudod, hogy ez mivel jár..

De semmi gond, mert van egy csapat, akik a saját példájukból kiindulva arra jöttek rá, hogy milyen sokan is vagyunk,akik szeretünk főzni, élvezzük a folyamatot, de csak a főzés folyamatát. Nem akarunk kigondolni minden héten valami igazán újat, kutatni a neten, arról pedig már hallani sem akarunk, hogy az alapanyagokért több helyre is elmenjünk, főleg, ha azt sem tudjuk egyáltalán hova menjünk.

A KitchenBox-al a főzés tényleg élmény, semmi más dolgod nincs, mint kiválasztani a hetente megújuló, különleges ételeink közül, hogy melyikeket szeretnéd elkészíteni és hány főre. Ezt követően csak annyi feladatod lesz, hogy átvedd az étel elkészítéséhez szükséges friss, kiváló minőségű alapanyagokat. Mindehhez egy nagyon jól követhető, képekkel is illusztrált receptkártyát is adunk, és ami a legjobb az egészben, hogy pontosan kimérünk mindent, így elkerülhetjük az ételpazarlást. Így több szempontból is elkönyvelhetünk magunknak egy nagy piros pontot. Egyrészt pénzt spórolunk, mivel mindenből annyi kerül hozzád, amennyire ténylegesen szükség is lesz a főzéshez. A másik piros pont a szociális érzékenységünk javára írható. Mennyivel jobb érzés, ha semmilyen étel nem végzi a szemetesünkben, nem igaz?

Tehát engedd meg, hogy röviden összefoglaljam:

  • nem kell keresgélni recept után – időt spórolunk
  • nem kell elmenni bevásárolni – időt spórolunk
  • Jól követhető receptkártya – időt spórolunk
  • minden alapanyag pontosan ki van mérve - pénzt spórolunk, nem pazarlunk ételt
  • Friss, egészséges alapanyagok – megfizethetetlen

Nos, mielőtt megírnál egy újabb hosszas bevásárló listát, szerintünk nézz körül nálunk, hogy ne egy küldetés legyen a vacsora.

Címkék: vacsora, tippek, főzés, bevásárlás

 
   

Cikkek, amik még érdekelhetnek

05február
2018

Hőspogácsa, mert ma én főztem.

Cukkinis hőspogácsa aszalt paradicsomos kölessel. Tardos János élménybeszámolója
Részletek
27november
2017

Bízd az idei karácsonyt a KitchenBoxra!

Karácsony, szeretet, család, barátok, jó bulik. És rengeteg vásárlás, főzés. De, hogyan mininalizáljuk a stresszt?
Részletek
20november
2017

4 hetes egészség program Virágh Barbarával!

Az egészséges életmód nem szezonfüggő. A KitchenBox - DietBox segít, hogy jól érezd magad a bőrödben.
Részletek

Newsletter subscribe

Hello Expats! Welcome to Budapest! Enjoy the city and also our unique service.

We deliver delicious and healthy ready to cook meals with all the pre-measured ingredients and easy to follow recipe cards to your doorstep twice weekly.

Sign-up now! We will start soon in English. OR if you wish to give us a try, ask your Hungarian friend to help you out on our Hungarian website.

Cancel

Változás a szállítási napban az augusztus 20-ai ünnep miatt!

Annak érdekében, hogy a tőlünk megszokott minőséget garantálni tudjuk, augusztus 21-én (péntek) szállításunkat szüneteltetjük. Az augusztus 20-i ünnep után az első szállítási nap 2015.08.25. (kedd).

Értem