Add meg a nevét és az e-mail címét annak, akivel meg szeretnéd osztani a cikket:

Virágh Barbara: Divatos diéták áradatában...

29szeptember
2017

Virágh Barbara: Divatos diéták áradatában...

Amikor életmódváltásra, diétázásra szánjuk el magunkat, hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy csak egyetlen helyes út van, amihez utána ragaszkodunk, és mindenáron követni akarunk, még akkor is, ha testünk nem reagál megfelelően.

Folyamatosan elárasztanak minket a legkülönbözőbb „trendek”, a legújabb fogyókúrás őrületek, és mindezeknek a sűrűjében igazából tényleg nagyon nehéz eldönteni, hogy melyik utat válasszuk, mit kövessünk, miben is higgyünk. A dolog titka az, hogy nem szabad egyetlen, sok esetben ráadásul igen szélsőséges irányzat mellett letenni a voksunkat, hanem informálódni kell, hogy tisztában legyünk azzal, hogy milyen lehetőségek vannak, és ki kell tapasztalni, hogy mi az, ami számunkra a legtesthezállóbb és legeredményesebb. 
Minden szervezet másképp reagál az elfogyasztott ételekre, más az ízlésünk, különbözik az anyagcserénk, az emésztésünk, és akkor még nem is beszéltem a különböző betegségekről, ételallergiákról, amik szintén erőteljesen befolyásolják azt, hogy mit, mikor és mennyit eszünk vagy ehetünk. Éppen ezért sosem szabad erőszakosan és meggondolatlanul egyetlen fogyókúrás szemléletet követni, lehet, hogy ami másnál tökéletesen működött, az nálunk nem lesz sikeres. 
Természetesen vannak olyan alapelvek, amik nélkül nem tanácsos fogyókúrába vagy életmódváltásba kezdeni, hiszen a cukor, a fehérlisztes péksütemények, tészták, sütik, vagy például a rengeteg mesterséges adalékanyag és tartósítószer senkinek nem tesz jót, és csak hátráltatják a pozitív folyamatokat, vagyis ezeknek a fogyasztása nem fér bele semmilyen diétába. A szélsőséges, éhezést eredményező kúrák szintén nem vezetnek sehova, hiszen ideig óráig ugyan érhetünk el fogyást, de a koplalással leadott súlyfelesleg biztosan vissza fog jönni, rosszabb esetben még több is, mint amennyit lefogytunk. Vagyis ezek olyan alapszabályok, amiket mindig, minden esetben szem előtt kell tartani, ha komolyan elhatároztuk magunkat. De ezen túl sok út és alternatíva van, a legfontosabb az, hogy legyünk nyitottak, és figyeljünk oda a testünk jelzéseire, hiszen nála pontosabban senki nem tudja megmondani, hogy mire van szüksége.

A DietBox kínálatában mindenre gondoltunk, kipróbálhatják a gluténmentes, laktózmentes, vagy akár a vega finomságokat is, emellett szénhidrátcsökkentett ételek is kaphatóak nálunk, de ami a legfontosabb, hogy egyik fogás sem tartalmaz hozzáadott cukrot vagy fehér lisztet. 

Virágh Barbara - The Choice
 

(Felhasznált fotófreestocks.org on Unsplash)

Címkék: dietbox, diéta, blog, viraghbarbara

 
   

Cikkek, amik még érdekelhetnek

26szeptember
2017

Miért lesznek sikeresek az ételboxok?

A KitchenBox nem titkoltan hasonló szolgáltatást nyújt elsőként Magyarországon, mint az Egyesült Államokban a Blue Apron (Kék Kötény). A Blue Apron azonban ott csak egy sok közül, ugyanis tucatnál is több olyan szolgáltatás létezik az amerikai piacon, amely nem kész ételeket, hanem receptet és hozzávaló alapanyagokat ételdobozban szállít ki. Szeretnénk bemutatni egy a közelmúltban megjelent őszinte vallomást, amelyet az ételdoboz kiszállító cégről írt egy felhasználója.
Részletek
11szeptember
2017

Újraindult a Kitchenbox, mi változott?

Egy startup élete nem mindig könnyű, erről sokan tudnának mesélni. Az elmúlt néhány hónapban működésünket újraszerveztük, erről mesélünk most néhány szót. A KitchenBox csapata továbbra is nagyon hisz abban, hogy a magyar piacon igenis fontos az ételpazarlás felszámolása, azaz a pontosan kimért alapanyagok használata. Jó dolog, hogy akinek nincs ideje vagy kedve bevásárolni, az is tudjon főzni élvezettel. Új dimenziókat nyit, hogy bátran elkezdhetsz főzni akkor is, ha még soha nem fogtál fakanalat a kezedben.
Részletek
10szeptember
2015

Hízik a magyar

Ez nem a legújabb egész estés nemzeti filmalkotás címe, hanem egy nemrégiben publikált kutatás eredménye. A statisztikák szerint a magyarok közel kétharmada (65%) küzd súlyproblémával, ráadásul ez a szám évről-évre emelkedik.
Részletek

Newsletter subscribe

Hello Expats! Welcome to Budapest! Enjoy the city and also our unique service.

We deliver delicious and healthy ready to cook meals with all the pre-measured ingredients and easy to follow recipe cards to your doorstep twice weekly.

Sign-up now! We will start soon in English. OR if you wish to give us a try, ask your Hungarian friend to help you out on our Hungarian website.

Cancel

Változás a szállítási napban az augusztus 20-ai ünnep miatt!

Annak érdekében, hogy a tőlünk megszokott minőséget garantálni tudjuk, augusztus 21-én (péntek) szállításunkat szüneteltetjük. Az augusztus 20-i ünnep után az első szállítási nap 2015.08.25. (kedd).

Értem