Aszalt paradicsomos polenta - cukkinivel és füstölt sajttal besütve

A polenta változatos elkészítését jól mutatja, hogy már nálunk is többször és mindig új köntösben szerepelt a menüben. Ezúttal aszalt paradicsommal, cukkinivel és füstölt sajttal tálaljuk, ami különleges, egészen mediterrán ízélményt kínál majd nekünk és vendégeinknek. A napon aszalt paradicsomot számos mediterrán vidéken készítik, ám mégis leginkább az olasz és azon belül is a Nápoly központú Campania tartomány egyik specialitása. Íze semmihez sem hasonlítható, aki egyszer kóstolta, vagy azonnal megszereti, vagy többé nem kóstolja. Bár megosztó, mégis a fél világ rajong érte, az aszalt paradicsom önmagában és olívaolajba merítve is megtalálható a világ minden pontján, élelmiszerbolt polcán. Sokan házilag készítik el, ám mégis akkor az igazi, ha olasz paradicsomból készül, melyet az olasz termőföld táplált. Természetesen a mi receptünkben is olasz eredetű aszalt paradicsom szerepel. Ezúttal polentával kóstoltatja magát.

Ezek találhatóak a dobozban:
Kukoricadara, tej, fokhagyma, parmezán, aszalt paradicsom, cukkini, füstölt sajt, pesto, olívaolaj, só, bors, receptkártya fázisfotókkal.

Szükséges eszközök:
Edény, Habverő, Tepsi

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: könnyű
   
Kalória: 467 Kcal/adag
Zsír: 19g
Protein: 23g
Szénhidrát: 56g
Eltarthatóság: 4 nap
Származási hely: Olaszország
   
Vegetáriánus: igen
Csípős: nem
Laktózmentes: nem
Gluténmentes: igen
Paleo: nem
Ha tetszik ez a recept:
Aszalt paradicsomos polenta
1750 Ft/fő 
Aki már kóstolta, így értékelte:

Hozzászólások

Newsletter subscribe

Hello Expats! Welcome to Budapest! Enjoy the city and also our unique service.

We deliver delicious and healthy ready to cook meals with all the pre-measured ingredients and easy to follow recipe cards to your doorstep twice weekly.

Sign-up now! We will start soon in English. OR if you wish to give us a try, ask your Hungarian friend to help you out on our Hungarian website.

Cancel

Változás a szállítási napban az augusztus 20-ai ünnep miatt!

Annak érdekében, hogy a tőlünk megszokott minőséget garantálni tudjuk, augusztus 21-én (péntek) szállításunkat szüneteltetjük. Az augusztus 20-i ünnep után az első szállítási nap 2015.08.25. (kedd).

Értem