Calvadosban párolt csirkecomb filé - gyömbéres tejszínes mártás, kelkáposztás burgonyapüré

Az alma és az almából főzött ital már a görögök által is ismert volt. A lepárlás műveletét pedig az arabok hozták be Európába a nyolcadik században. A calvados megszületését annak köszönhetjük, hogy Normandiában lassan kezdett kiszorulni a szőlő termesztés, és helyét egyre inkább az alma, és az almából készített párlat vette át, főleg éghajlati okokból. A több évszázados tapasztalat alapján a calvadost akár harmincféle almából is készíthetik. Tökéletes ital elkészítéséhez, édes, keserédes, savanyú és keserű almákat kell felhasználni. Így ennek a calvadosban párolt csirkecomb ízének a harmóniáját és sokszínűségét ez a különleges alapanyagként használatos ital adja meg.

Ezek találhatóak a dobozban:
Csirkecomb, kolozsvári szalonna, száraz fehérbor, almalé, tejszín, kakukkfű, burgonya, tejföl, alma, kelkáposzta, calvados, gyömbér, citromlé, receptkártya fázisfotókkal

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: nehéz
   
Kalória: 1055 Kcal/adag
Zsír: 45g
Protein: 62g
Szénhidrát: 62g
Eltarthatóság: 7 nap
Származási hely: Normandia
   
Vegetáriánus: nem
Csípős: nem
Laktózmentes: nem
Gluténmentes: nem
Paleo: nem
Ha tetszik ez a recept:
Calvadosban párolt csirkecomb filé
1900 Ft/fő 
Aki már kóstolta, így értékelte:

Hozzászólások

Newsletter subscribe

Hello Expats! Welcome to Budapest! Enjoy the city and also our unique service.

We deliver delicious and healthy ready to cook meals with all the pre-measured ingredients and easy to follow recipe cards to your doorstep twice weekly.

Sign-up now! We will start soon in English. OR if you wish to give us a try, ask your Hungarian friend to help you out on our Hungarian website.

Cancel

Változás a szállítási napban az augusztus 20-ai ünnep miatt!

Annak érdekében, hogy a tőlünk megszokott minőséget garantálni tudjuk, augusztus 21-én (péntek) szállításunkat szüneteltetjük. Az augusztus 20-i ünnep után az első szállítási nap 2015.08.25. (kedd).

Értem