Fűszeres csirkenyárs - tabbuleh-val

Mmm… Már a név hallatán is összefut a nyál a szájban: hiszen a fűszeres csirkenyárs nagy rajongótábornak örvend, de mi is az a tabbouleh? Már többször hallhattuk ezt a nevet és mintha láttuk is volna leírva a sarki gyros-osnál, ám mégsem ismerős. Most végre leröppen a lepel a tabbouleh-ról, ami az arab konyha egyik alap fogása, kedvelt előétele. A tabbouleh bulgurral vagy kuszkusszal készített zöldfűszeres saláta, amiben a petrezselyem íze érvényesül igazán. Ez a keleti finomság igen sokszínű mind összetételében, mind felszolgálást tekintve, hiszen fogyaszthatjuk előételként, salátaként, két étkezés közötti sós “nasiként” és akár főételként is, mint ahogyan ezúttal a mi receptünkben is szerepel. A tabbouleh szépsége nekünk magyaroknak abban is rejlik, hogy megtanít másként tekinteni a petrezselyemre, amit önmagában, vagy domináns ízesítőként oly ritkán fogyasztunk és alkalmazunk. Egészségünkre!

Ezek találhatóak a dobozban:
Csirkemell filé, joghurt, lime, koriandermag, kuszkusz, paradicsom, újhagyma, petrezselyemzöld, mentalevél, korianderzöld, citrom, bambusznyárs, só, olívaolaj, receptkártya fázisfotókkal.

Szükséges eszközök:
Kés, Edény, Serpenyő

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: könnyű
   
Kalória: 396 Kcal/adag
Zsír: 4g
Protein: 45g
Szénhidrát: 42g
Eltarthatóság: 4 nap
Származási hely: Magyarország
   
Vegetáriánus: nem
Csípős: nem
Laktózmentes: nem
Gluténmentes: nem
Paleo: nem
Ha tetszik ez a recept:
Fűszeres csirkenyárs
1750 Ft/fő 
Aki már kóstolta, így értékelte:

Hozzászólások

Newsletter subscribe

Hello Expats! Welcome to Budapest! Enjoy the city and also our unique service.

We deliver delicious and healthy ready to cook meals with all the pre-measured ingredients and easy to follow recipe cards to your doorstep twice weekly.

Sign-up now! We will start soon in English. OR if you wish to give us a try, ask your Hungarian friend to help you out on our Hungarian website.

Cancel

Változás a szállítási napban az augusztus 20-ai ünnep miatt!

Annak érdekében, hogy a tőlünk megszokott minőséget garantálni tudjuk, augusztus 21-én (péntek) szállításunkat szüneteltetjük. Az augusztus 20-i ünnep után az első szállítási nap 2015.08.25. (kedd).

Értem