Hortobágyi tönkölybúzás palacsinta batyu -

Elég csak kimondani a nevét, a Hortobágyi palacsinta hallatán már a nyál is összefut a szánkban. A magyarok legkedveltebb sós palacsintája most egy új megközelítésben kerül az asztalra szakácsunk által, sokkal egészségesebb és táplálóbb alapanyaggal: tönkölybúzával készül. A tönkölybúzát csodanövénynek, csodaételnek is tartják, hiszen amellett, hogy gazdag ásványi anyag- és vitaminforrás, nem vesz fel környezetéből sugárzó anyagokat. Erre az 1986-os csernobili rettenetes katasztrófa során jöttek rá, hogy a tönköly szennyeződés-elhárító rendszerének és vastag, zárt pelyvaleveleinek köszönhetően “sugárzás védett”.

Ezek találhatóak a dobozban:
Tönkölyliszt, tojás, vöröshagyma, fokhagyma, csirkemell filé, tejföl, tej, petrezselyemzöld, snidling, fűszerpaprika, paradicsom, tv paprika, só, bors, olívaolaj, receptkártya fázisfotókkal.

Szükséges eszközök:
Kés, Edény, Serpenyő, Keverőtál

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: közepes
   
Kalória: 815 Kcal/adag
Zsír: 23g
Protein: 62g
Szénhidrát: 87g
Eltarthatóság: 4 nap
Származási hely: Magyarország
   
Vegetáriánus: nem
Csípős: nem
Laktózmentes: nem
Gluténmentes: nem
Paleo: nem
Ha tetszik ez a recept:
Hortobágyi tönkölybúzás palacsinta batyu
1850 Ft/fő 
Aki már kóstolta, így értékelte:

Hozzászólások

Newsletter subscribe

Hello Expats! Welcome to Budapest! Enjoy the city and also our unique service.

We deliver delicious and healthy ready to cook meals with all the pre-measured ingredients and easy to follow recipe cards to your doorstep twice weekly.

Sign-up now! We will start soon in English. OR if you wish to give us a try, ask your Hungarian friend to help you out on our Hungarian website.

Cancel

Változás a szállítási napban az augusztus 20-ai ünnep miatt!

Annak érdekében, hogy a tőlünk megszokott minőséget garantálni tudjuk, augusztus 21-én (péntek) szállításunkat szüneteltetjük. Az augusztus 20-i ünnep után az első szállítási nap 2015.08.25. (kedd).

Értem