Tempurában sült zöldségek - fokhagymás tejföllel, madársalátával

A tempura egy elég nehéz japán étel, hiszen ebben az esetben a zöldségeket palacsintaszerű tésztába mártogatjuk, majd bő olajban kisütjük. A bő olajban sütött ételt Japánban szójaszósszal, bambuszrüggyel, retekkel, tormával és gyömbérrel fogyasztják, mi ezt fokhagymás tejföllel pótoljuk, ezzel elegyítve a japán és magyar konyha ízvilágát. Azt mondják, hogy a tempurát Japánon kívül nehéz elkészíteni, mivel annak megismételhetetlen ízéhez nélkülözhetetlenek a különleges tengeri moszatok, de mi erre csak azt mondjuk: kísérletezz velünk, meglátod, nem fogsz csalódni! Egészségünkre!

Ezek találhatóak a dobozban:
Burgonya, sárgarépa, vöröshagyma, petrezselyemzöld, cukkini, tempura lisztkeverék, madársaláta, sovány tejföl, fokhagyma, só, bors, olaj, receptkártya fázisfotókkal.

Szükséges eszközök:
Kés, Serpenyő, Keverőtál

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: könnyű
   
Kalória: 563 Kcal/adag
Zsír: 13g
Protein: 18g
Szénhidrát: 91g
Eltarthatóság: 7 nap
Származási hely: Japán
   
Vegetáriánus: igen
Csípős: nem
Laktózmentes: nem
Gluténmentes: nem
Paleo: nem
Ha tetszik ez a recept:
Tempurában sült zöldségek
1750 Ft/fő 
Aki már kóstolta, így értékelte:

Hozzászólások

Newsletter subscribe

Hello Expats! Welcome to Budapest! Enjoy the city and also our unique service.

We deliver delicious and healthy ready to cook meals with all the pre-measured ingredients and easy to follow recipe cards to your doorstep twice weekly.

Sign-up now! We will start soon in English. OR if you wish to give us a try, ask your Hungarian friend to help you out on our Hungarian website.

Cancel

Változás a szállítási napban az augusztus 20-ai ünnep miatt!

Annak érdekében, hogy a tőlünk megszokott minőséget garantálni tudjuk, augusztus 21-én (péntek) szállításunkat szüneteltetjük. Az augusztus 20-i ünnep után az első szállítási nap 2015.08.25. (kedd).

Értem