Tőkehal filé - tejfölös párolt savanyú káposztával, kuszkusszal

A hal az egyik legegészségesebb és igen tápláló húsféle, mely 17-25 százalékban tartalmaz fehérjét, és általában remek B-vitamin – különösen B12- és B6-vitamin – forrás. Általánosságban a fehér húsú halak zsírszegények, így a tőkehal is. Ez azért van, mert a májukban tárolják a zsiradékokat. A tőkehal is nagy mértékben tartalmaz omega-3 zsírsavakat, melyek egészséges, többszörösen telítetlen zsírsavak; jótékony hatásuk eredményeként karbantartják a koleszterinszintet, csökkentik a vérnyomást, így javítják a keringési rendszer állapotát is. De az agyi funkciókra és a lelki egészségre is hatást gyakorolnak: csökkentik a depressziót és késleltetik az elbutulást is. Ezért ha lehet, természetes formában érdemes bevinni szervezetünkbe az omega-3 zsírsavakat. Egészségünkre!

Ezek találhatóak a dobozban:
Tőkehalfilé, savanyú káposzta, tejföl, sonkahagyma, kuszkusz, petrezselyemzöld, rozmaring, fokhagyma, receptkártya fázisfotókkal.

Szükséges eszközök:
Kés, Serpenyő, Edény

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: közepes
   
Kalória: 377 Kcal/adag
Zsír: 10g
Protein: 40g
Szénhidrát: 27g
Eltarthatóság: 5 nap
Származási hely: Magyarország
   
Vegetáriánus: nem
Csípős: nem
Laktózmentes: nem
Gluténmentes: nem
Paleo: nem
Ha tetszik ez a recept:
Tőkehal filé
2200 Ft/fő 
Aki már kóstolta, így értékelte:

Hozzászólások

Newsletter subscribe

Hello Expats! Welcome to Budapest! Enjoy the city and also our unique service.

We deliver delicious and healthy ready to cook meals with all the pre-measured ingredients and easy to follow recipe cards to your doorstep twice weekly.

Sign-up now! We will start soon in English. OR if you wish to give us a try, ask your Hungarian friend to help you out on our Hungarian website.

Cancel

Változás a szállítási napban az augusztus 20-ai ünnep miatt!

Annak érdekében, hogy a tőlünk megszokott minőséget garantálni tudjuk, augusztus 21-én (péntek) szállításunkat szüneteltetjük. Az augusztus 20-i ünnep után az első szállítási nap 2015.08.25. (kedd).

Értem