Termelőink: Bálint Gábor, Zsombó

A Bálint család 1760-ban települt le Zsombóban. A család ősei szintén mezőgazdasággal foglalkoztak egészen az államosításig. A rendszerváltás után kapták vissza a földjeiket, amin a szülők kezdték újra a mezőgazdasági munkálatokat. Ekkoriban őszibarackot termeltek, és szántóföldet műveltek. Jelenleg a két Bálint testvér (öccs, báty) kezében van a kb. 170 hektárnyi föld. Az uniós csatlakozás után átálltak az ún. intenzív mezőgazdasági termelésre, aminek egyik fő jellemzője a specializáció. Az eper és sárgadinnye termeléshez 3 hektáron építettek fel nagylégterű fóliaházakat, külterületen pedig 15 ha sárgarépát (Extremo, Sirokko, Soprano fajták) termesztenek.

Termeléstechnológia: szabadföldi


Szezámos sült sárgarépa

Vegetáriánus és laktózmentes ételre vágysz? Akkor ezt a finomságot neked ajánljuk: ízélményével kényeztet és új színt hoz a konyhádban. A fogás alapját a szezámmag adja, melyet egyesek a Szunda-szigetekről (Maláj-szigetvilág) míg mások Indiából származtatnak. A hindu mitológiában a halhatatlanság egyik jelképe. Lehet nem indokolatlanul, hiszen amellett, hogy hétszer annyi kálciumot tartalmaz, mint a tehéntej, számos vitamin és ásványi anyag megtalálható benne, úgyis mint a magnézium, kálium, foszfor, vas, A-, E-, B1-, B2-vitaminok. Elég a szövegből irány a konyha!

Kapcsolódó letölthető receptkártya


 
 

Próbáld ki a KitchenBox ételeit

 


Minden egy egészséges és finom vacsora elkészítéséhez pontosan kimérve annyi főre amennyire készíted

Friss zöldségek

Friss zöldségek

Legjobb minőségű húsok és halak

Minden más alapanyag kimérve, ami szükséges a recepthez

Könnyen követhető receptkártya

Newsletter subscribe

Hello Expats! Welcome to Budapest! Enjoy the city and also our unique service.

We deliver delicious and healthy ready to cook meals with all the pre-measured ingredients and easy to follow recipe cards to your doorstep twice weekly.

Sign-up now! We will start soon in English. OR if you wish to give us a try, ask your Hungarian friend to help you out on our Hungarian website.

Cancel

Változás a szállítási napban az augusztus 20-ai ünnep miatt!

Annak érdekében, hogy a tőlünk megszokott minőséget garantálni tudjuk, augusztus 21-én (péntek) szállításunkat szüneteltetjük. Az augusztus 20-i ünnep után az első szállítási nap 2015.08.25. (kedd).

Értem