Termelőink: Becsey Zoltán, Balástya

Az 1980-as évek elején kezdte meg a gazdálkodást az édesapa, tőle vették át a fiatalok a földet. 2002-2003-ban kezdték el fejleszteni a kertészetet hűtőház és utak megépítésével. 2008 után álltak rá a saláta termesztésére, azóta az Iceberg csoport, rajtuk keresztül pedig a McDonald’s beszállítói. Salátáikat speciális védelemmel látják el. UV lámpákat helyeznek el a területen, a lámpák alá vízcsapda kerül. A lepkeféle károkozók (pl.: gyapottok bagolylepke) rárepülnek a fényre, így lehet őket még a szaporodás előtt elkapni. A felhasznált izzókat kimondottan a kertészet kérésére importálják. Főbb termékek: paradicsom (fürtös, koktél (Messina)), saláta (római, jégsaláta, lollo rosso, lollo bionda), kígyóuborka

Termeléstechnológia: fólia (fűthető+hidegfólia), kőzetgyapot, szabadföld. Biomassza kazánnal fűtenek 2007 óta, ami megújuló energiaforrásnak minősül. Tisztítási hulladék ocsúval működik. Biológiai növényvédelmet használnak.

Minőségbiztosítás: GlobalGap; McDonald’s Food Safety and Quality Standards


Tojásos nokedli

A nokedli is, sok más magyar ételspecialitáshoz hasonlóan, német és osztrák hatásra terjedt el a magyar étkezési kultúrában. Nokedli szavunk a bajor-osztrák eredetű Nockerl szóból jött létre és mintegy 110-120 éve az észak német Nock ('kavics, gömbölyded alakú szikla) szó nyomán keletkezett, utalásul a forró vízből fel-felbukkanó tésztadarabkákra. Szinonimája a galuska szavunk, mely lengyel eredetű és a galuszki szó kiejtés szerinti átvétele.
És vajon miért „nyeli, mint kacsa a nokedlit”?
Régebben csak liszt és víz keverékéből, nokedlit főztek a kacsáknak, amit a háziszárnyasok pillanatok alatt elképesztő falánksággal felfaltak. Az így hizlalt kacsákat nem kellett fáradságos munkával naponta megtömni és ez a hizlalási módszer is hízott kacsamájat eredményezett.

Kapcsolódó letölthető receptkártya


 
 

Próbáld ki a KitchenBox ételeit

 


Minden egy egészséges és finom vacsora elkészítéséhez pontosan kimérve annyi főre amennyire készíted

Friss zöldségek

Friss zöldségek

Legjobb minőségű húsok és halak

Minden más alapanyag kimérve, ami szükséges a recepthez

Könnyen követhető receptkártya

Newsletter subscribe

Hello Expats! Welcome to Budapest! Enjoy the city and also our unique service.

We deliver delicious and healthy ready to cook meals with all the pre-measured ingredients and easy to follow recipe cards to your doorstep twice weekly.

Sign-up now! We will start soon in English. OR if you wish to give us a try, ask your Hungarian friend to help you out on our Hungarian website.

Cancel

Változás a szállítási napban az augusztus 20-ai ünnep miatt!

Annak érdekében, hogy a tőlünk megszokott minőséget garantálni tudjuk, augusztus 21-én (péntek) szállításunkat szüneteltetjük. Az augusztus 20-i ünnep után az első szállítási nap 2015.08.25. (kedd).

Értem