A gyerek szandál legfontosabb tulajdonságai – szempontok a vásárláshoz

Kitchenbox  » Család »  A gyerek szandál legfontosabb tulajdonságai – szempontok a vásárláshoz
A gyerek szandál legfontosabb tulajdonságai - szempontok a vásárláshoz

A gyerek szandál vásárlás több okból is nehéz kérdés. Egyrészt a gyerekek egészséges lábfejlődése miatt elengedhetetlen a megfelelő minőségű cipő választása, másrészt várhatóan a gyermek növekedése és a szandál szezonalitása miatt egy darabot viszonylag rövid ideig élvezhetünk. Utóbbi kijelentés árnyalódik kicsit, hiszen az nem vitás, hogy a szandál kifejezetten praktikus viselet melegebb időben, de akár beltéri lábbeliként is számolhatunk vele. Elérhető áru és megfelelő minőségű gyerek szandál tehát a cél, de a választáshoz szolgálunk néhány konkrétummal is.

A szandálnak illeszkednie kell a gyermek lábához. A gyerek szandálokat nem kell betörni, ami az elején kényelmetlen, később se lesz jó. A túl kicsi vagy túl nagy méret botlásveszélyt okozhat és egészségtelen lehet viselése. Fontos tehát a kényelem és a precíz méret.

A szandál előnye, hogy megfelelően fogja a bokát. Talpának rugalmasnak és külső felületének csúszásmentesnek kell lennie. A belső felület már inkább az ízlés kérdése: remek darabok léteznek gumitalppal, de a parafa is megfelelő és természetesebb hatást kelt.Több szandál rezgéscsillapító talpbetéttel is rendelkezik.

Színekből és mintákból szinte kifogyhatatlan a választék. Alapnak tekinthető, hogy a szandálnak tetszenie kell a tulajdonosának, hiszen akkor fogja szívesen viselni. Ugyanakkor a neutrális szín, nem fiús vagy lányos megjelenés segíthet abban, hogy a család több tagja is megörökölhesse ugyanazt a darabot. Egy jó minőségű gyerek szandál több testvért és nyarat is végigszolgálhat.

A kialakítást tekintve a minél egyszerűbb általában annál jobb elv érvényesülhet. A zárt sarokrész a boka stabilitását növeli, a zárt orr jobban védi az ujjakat. Pici gyermekek esetében a zártabb kialakítás ajánlott, amiben a botlás esélye kisebb. A precíz varrások hosszabb élettartamot adnak a gyerek szandálnak, mint a ragasztásos illesztések.

A fenti tulajdonságokat mind előnyösen ötvözi magában a DD Step márka, ami egy családi vállalkozásból nőtte ki magát. A környezettudatos ruházat készítésének egyik úttörője kedvező áru lábbeliket, cipőket, szandálokat készít több évtizede kisebb és nagyobb gyermekek számára.