Az öntöttvas edény sütéshez és főzéshez egyaránt használható

Kitchenbox  » Otthon »  Az öntöttvas edény sütéshez és főzéshez egyaránt használható
Az öntöttvas edény sütéshez és főzéshez egyaránt használható

A konyhánkban előállított ételek más és más eszközöket igényelnek ha a cél az, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki az íz-élményből. Az öntöttvas edény könnyen felidézheti gyermekkorunkat, hiszen anyáink ás nagyanyáink gyakran készítettek finomabbnál finomabb ételeket a segítségével. Szerencsére a jelenkor újra felfedezte az öntöttvas edény előnyeit.

Alkalmazhatjuk indukciós és hagyományos főzőlapon, sütőben vagy kemencében. Anyagából adódóan erős hőtartó hatással bír, és ha vigyázunk rá, egy életen át társunk lehet a konyhában. Amennyiben az öntöttvas edény kerámia bevonattal rendelkezik, az étel garantáltan nem ég le, mi pedig minimális zsiradék hozzáadásával készíthetjük el kedvenc fogásunkat.

Egy esztétikus öntöttvas serpenyő nem csupán a sütéshez, de a tálaláshoz egyaránt használható. Képzeljünk csak el egy hangulatos, kültéri asztalt, ahol a rusztikus terítéké a főszerep. Egy ilyen közegben csodásan mutat, ha a finomság az öntöttvas edény belsejében helyezkedik el, ezzel is a vendégek közvetlen közelébe hozva az ételkészítés élményét. Az öntöttvas anyag ráadásul kiválóan képes megtartani a hőt, így fogásunk sokáig friss és ízletes marad.

A téglalap alakú öntöttvas edény, valamint a kerek öntöttvas serpenyő mellett többféle eszközzel is találkozhatunk, a sütőformák igazodnak a bennük elkészült étel sajátosságaihoz. Egy öntöttvas ostyasütő jellegzetes megjelenéssel bír, és remek kiegészítője lehet a kültéri gasztronómiai programoknak. A nyílt láng mellett gázláng felett is használható, hosszúra hagyott fogantyúja kényelmessé és biztonságossá teszi a használatát. Kedvenc sajtos tallérunkat vagy édes ostyánkat pillanatok alatt elkészíthetjük vele, az ízek pedig fantasztikusak lesznek.

Az öntöttvas szalonnasütő szintén alapvető kelléknek számít, ha kerti sütögetésről van szó. A speciális csőr-rész segítségével egyszerűen kiönthető belőle a kisült zsír, ami kenyérre csepegtetve méltó kísérője a vacsoránknak.

Mivel az öntöttvas edény egyértelműen újra a reneszánszát éli, ezért nem szükséges nagymamánk készletét feltúrnunk a megfelelő darab után kutatva. Több megbízható webáruház is forgalmaz kiváló minőségű termékeket, melyek mindegyike a konyhánk alapvető elemévé válhat.