Nőknek és férfiaknak is segít az Aviva torna

Kitchenbox  » Egészség »  Nőknek és férfiaknak is segít az Aviva torna
Nőknek és férfiaknak is segít az Aviva torna

A kimondottan nőket érintő egészségügyi problémákra, funkcionális zavarokra és betegségekre kínál hatékony megoldást az Aviva torna.

Ovuláció serkentését megcélzó, várandósság alatt végezhető, szülés utáni, valamint inkontinenciát szabályozó módszereket is tartalmaz. A 18 alap gyakorlat kifejezetten a húgyúti-, illetve alhasi szervekre és a női nemi szervekre fókuszál.

A pajzsmirigy problémák, a folyamatosan kiújuló ciszták és miómák sok nőnek okoznak problémát. Az Aviva torna ezen a téren is sikeresen nyújt megoldást, támogatja a hormonháztartás stabilitását és enyhíti a változó kor tüneteit.

Az Aviva torna tulajdonképpen egy tudatosan gyakorolt mozgáskultúrát jelent, amit minden nőnek érdemes lenne beépítenie az életébe. Már kialakult betegségek esetén, illetve megelőzés céljából is ajánlott a gyakorlatokat rendszeresen elvégeznie mindenkinek – legyen fiatal vagy érettebb korú.

Javasolt továbbá olyan nőgyógyászati problémák esetén, mint a PCOS, az endometriózis, a petevezeték letapadása, valamint menstruációs görcsök és meddőség kapcsán is segítséget kínál. A módszernek köszönhetően sok baba fogant meg ott, ahol az orvosok már elvetették a teherbeesés lehetőséget.

A program heti kétszer 30 perces tornát jelent. A beiratkozást követően egy betanító foglalkozás keretein belül elsajátíthatóvá válnak az alap gyakorlatok. A tornát instruáló szakemberrel átbeszélésre kerülnek az esetlegesen fennálló egészségügyi problémáink, erre vonatkozóan életmód javaslatokkal és sok egyéb hasznos észrevétellel is gazdagodni fogunk.

A 4 órás betanító foglalkozást követően két lehetőség közül választhatunk: az egyik az, hogy az otthonunkban gyakorlunk tovább, a másik pedig, hogy részt veszünk továbbra is az órákon. Fontos tudnunk, hogy az Aviva torna hatékonysága akkor garantálható, ha hetente minimum két alkalommal elvégezzük a 30 perces programot.

A módszer a nők mellett a férfiak számára is segítséget nyújt. Ők prosztata problémák kezelésében, illetve a spermiumok életképességének fokozásában is számíthatnak az Aviva torna jótékony hatásaira.