Téli költöztetés Budapest és az ország más területén

Kitchenbox  » Autó »  Téli költöztetés Budapest és az ország más területén
Téli költöztetés Budapest és az ország más területén

A legtöbb költöztetés Budapest, sőt az ország egész területén a téli hónapokban történik. Ezen szokásjog miatt azonban nem érdemes megtántorodni, ha a költöztetés Budapest egy részén télen lenne esedékes.

A téli hónapok (december, január, február) a költöztetőcégek számára csúcsidőn kívüliek, ami versenyképesebb árakat és a költözési dátumok szélesebb választékát jelentheti. Sokkal gördülékenyebb tehát a költöztetés Budapest vagy az ország bármely területén, főleg azért mert nincs tolongás az időpontokért. Van azonban néhány hasznos tipp, amiket érdemes megfogadni, ha téli költözésre adjuk a fejünket.

1. Közművek ellenőrzése

Győződjünk meg arról, hogy a közművek be vannak kapcsolva és teljesen működőképesek az új házban. A téli napok rövidebbek, ami azt jelenti, hogy kevesebb idő áll rendelkezésre, hogy világosban beköltözzünk. Ezért körülbelül két nappal a beköltözési időpont előtt meggyőződni arról, hogy a fűtés, víz, gáz és villany működik-e.

2. Tisztítsa meg a sétányokat, a felhajtót és az utcát

Függetlenül attól, hogy az év melyik szakában döntünk a költözés mellett, mindig érdemes felkeresni új otthonunkat a beköltözés előtt, és átvenni a biztonsági kockázatokat. Így télen például meg kell győződnünk arról, hogy minden sétány jég- és hómentes-e. Nézzük meg, hogy van-e elegendő parkolóhelyünk, főleg azért, hogy biztosak legyünk benne, hogy a költöztető autó le tud majd a ház előtt parkolni.

3. Kérjünk meg valakit, ha nekünk nem fér bele

Ha vidékre költözünk, vagy nem tud eljutni új otthonunkba a költözés időpontja előtt, kérjünk meg valakit, hogy ellenőrizze ezeket a dolgokat.

4. Győződjünk meg arról, hogy a padló le van fedve

A hó, jég és sár iszapos keveréke az elemekkel küzdő kellékekkel, kősóval és homokkal kombinálva pusztítást végezhet a padlón. Helyezzünk padlószőnyeget minden külső ajtó bejáratához, és műanyag ponyvát a fapadlóra; szőnyeggel borított területeken használjunk kis ragasztóval rögzített kartonlapot.

Könnyen előfordulhat, hogy a költöztetőcéget nem privát, hanem üzleti ügyekben kívánjuk igénybe venni. Irodaköltöztetés esetén is jó kiindulópontok a fenti tippek.